چکیده با افزایش تقاضا برای محصولات با حداقل اتلاف در مواد مغذی،طعم و مزه،استفاده از فرآیندهای غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی،بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.پاستوریزاسیون توسط حرارت یکی از روشهای متداول در جهت افزایش مدت ماندگاری شیر است. اما مشخص شده است که شیر به حرارت حساس بوده و خواص حسی و مواد مغذی آن تحت تاثیر حرارت قرار گرفته و تغییر میکنند. از طرفی نیاز جدی به تکنولوژی های دوستدار محیط زیست نیز سبب پیشرفت روشهای جایگزین برای فرآیند های حرارتی در نگهداری و محافظت از شیر شده است. یکی ...