
در این تحقیق با توجه به اهمیت پاتوژنهای لیستریا منوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی در امنیت غذایی فرآورده های لبنی بخصوص پنیر، وضعیت پنیرهای موجود در سطح توزیع از این حیث مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 444 نمونه پنیر شامل پنیر های تهیه شده به روش سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی در دو فصل بهار و تابستان از سطح توزیع شهرستان های مشهد و قوچان جمع آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد آلودگی به اشریشیاکلی نسبت به سایرین بیشتر بوده (9/7درصد آلودگی به اشریشیاکلی در مقایسه با ...